9 Ekim 2007 Salı

Uçan Robot Kamera

Fotoğraf:Hakan Öge (Dalyan)
Uçan Robot Kamera Nedir?

Uzaktan kumandalı uçan robot kamera, hava şartlarına ve çekim yapılacak yerlerin konumuna bağlı olarak helyum balonu veya özel yapılmış uçurtma ile yerden 700 m kadar yükselmekte ve yerden kumanda edilen robotla, fotoğraf makinesi istenilen yükseklik ve açıdan (yan görüntüler dahil) çok sayıda fotoğraf çekmektedir. Çekilen fotoğraf sayısı makine üzerinde bulunan bellek kartın kapasitesine ve istenilen resim kalitesine bağlı olarak değişmektedir. Uçan robot, istenirse kullandığı fotoğraf makinesi ile sesli veya sessiz video kaydı da yapabilmektedir.

Neden Uçan Robot Kamera?

Bu yeni yöntem ile hava fotoğrafı çekmek çok kolay hale gelmekte, hava meydanı ihtiyacı ortadan kalkmakta, maliyet önemli ölçüde azalmakta, fotoğraf kalitesi artmakta ve her bir fotoğraf karesi özellik kazanabilmektedir.

Alternatif Yöntemler Neler?

Hava fotoğrafı temininde en kolay ve ucuz yöntem, internet üzerinden google yolu ile istenilen görüntülere ulaşmaktır. Ancak bu görüntüler güncel olmadığı gibi kaliteli değildir. Daha kaliteli uydu görüntüleri çok pahalıdır. Ayrıca yandan ve istenilen açıdan görüntü temini imkansızdır. Bu durumda uçak veya helikopterden yapılacak fotoğraf çekimleri devreye girmektedir. Ancak bu araçların kullanılabilmesi makul uzaklıkta bir hava meydanı olmasına bağlıdır. Pek tabii bu durumda bile uçak ve helikopter kiralamanın ve bununla fotoğraf çekmenin dikkate değer bir maliyeti olacaktır. Küçük pilotsuz uçak ve helikopterlerin de maliyeti az değildir.

Uçan Robot Kameranın Özellikleri

* Uçan robot kamera imalatta kullanılan bazı elektronik parçalar hariç tamamen yerli tasarım ve üretimdir.
* Ağırlığı 1 kg'dan azdır.
* Uçan robot istenilen özelliklere sahip bir fotoğraf makinasını uzaktan kumanda ile kullanır ve saatlerce havada kalıp istenilen fotoğraf veya videoları çeker.
* Hava robotu bu fotoğraf makinalarını gökyüzünde, yerden istenilen yükseklikte elle kullanır gibi kullanmaktadır.
* Çekilen fotoğraflar makinanın belleğinde birikmekte ve robot ile birlikte fotoğraf makinası yere indiğinde fotoğraflar kolaylıkla başka bir ortama aktarılmaktadır.


Sistem Maliyeti Nedir?

Sistemi komple satın alabilir veya günlük kiralamak suretiyle sistemden yararlanabilirsiniz.

Satış Fiyatı:
5 MP kamera, helyum balonlar, helyum tüpü ve uçurtma, uçuşa hazır yüzlerce resim çekmeye hazır komple kit 6000 YTL + KDV

Günlük Kiralama:
Sistemin günlük kullanım detay bilgileri için aşağıdaki iletişim bilgilerinden yararlanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için:

Eşref Yücelyiğit

Cep: 0 537 820 22 64

Tel: (312) 837 73 60

Çubuk - Ankara

Hiç yorum yok: